Cum să scrii cea mai frumoasă poveste a botezului

Acasă » Blog » Cum să scrii cea mai frumoasă poveste a botezului

Chiar dacă ai un copil sau mai mulți, botezul fiecăruia este un eveniment special, de basm. Este primul cadou pe care-l faci celui mic, chiar dacă nu și-l va aminti. Doar că primul botez înseamnă multă informație, tradiții care diferă în funcție de zona țării sau oameni, detalii și aspecte pe care pur și simplu nu le știi.

Petrecerea de botez poate părea dificil de organizat. Nu este. Suntem aici ca să îți ușurăm munca de organizare a evenimentului și să te ajutăm să construiești o petrecere de basm pentru copilul tău. Ce trebuie să știi?

Cum începi să planifici botezul

Petrecerea de botez are nevoie de cel puțin două luni de organizare ca să iasă așa cum ți-o dorești. De ce două luni? Dacă ai trecut deja printr-o nuntă, atunci știi că un astfel de eveniment implică multe detalii și suficientă concentrare încât să îți dai seama ce îți dorești de la un botez.

Iată ce trebuie să faci în primele etape ale organizării:

 • stabilește data și locația petrecerii,
 • fă o listă cu un număr realist de invitați,
 • semnează un contract cu restaurantul,
 • rezervă o oră pentru botezul de la biserică,
 • fă înțelegeri cu furnizorii de care ai nevoie: fotograf, decorator, DJ, ursitoare etc.
 • alege nașii copilului și vorbește cu ei despre botez.

Ce fel de petrecere îți dorești?

Oricât ți-ai dori ca cel mic să-și amintească despre petrecerea de botez, nu va recunoaște un detaliu. Așa că, deși pare că evenimentul se învârte în jurul bebelușului, de fapt, petrecerea de botez se face pentru invitați. 

Un mare avantaj al petrecerii de botez este faptul că îți prezinți copilul rudelor și prietenilor într-o singură zi. Iei o pauză de la rutina ce abia s-a instalat și te bucuri de nașterea bebelușului alături de cei apropiați.

Petrecerea de botez poate fi de mai multe feluri. Depinde de tine care dintre ele îți surâde cel mai mult.

#1 O poveste cu tematică

Cele mai des organizate petreceri de botez au o tematică bine stabilită, care se regăsește atât în aranjamentele de la mese, cât și în invitații și în hainele bebelușului. Probabil că ai întâlnit deja astfel de exemple. Băieții proaspăt botezați sunt supereroi, fotbaliști, personaje din desene animate precum Mickey Mouse. Fetițele devin fluturași, prințese ori cochete precum Minnie Mouse. 

Tematica petrecerii nu trebuie să se oprească aici. Te poți gândi la orice. Vrei ca fetița ta să fie o adevărată româncuță și să te bucuri de tradiții frumoase? Alege această tematică. Aerul liber îi priește așa de mult băiețelului tău încât cauți să îmbini decorul cu natura? Explorează-ți ideea. Tematica depinde de tine și, atât timp cât totul arată bine în context, aceasta îi va oferi coerență vizuală salonului.

#2 Petrecerea exclusivistă

Botezul restrâns este visul proaspeților părinți. După ce primul copil din familie se naște, părinții vor doar ca evenimentul să nu le dea dureri de cap. Se gândesc la un restaurant mic, un număr limitat de invitați și cât mai puține detalii de organizare.

Acești părinți sunt cei care se concentrează aproape exclusiv pe esența petrecerii și renunță la multe dintre detalii, cum ar fi momentul artistic. Dacă vrei să faci o petrecere restrânsă, atunci totul va fi mai simplu, pentru că poți găsi localuri potrivite chiar și aproape de casă.

#3 Botezul de povestit

Poate că organizarea botezului nu te sperie și poate că vrei ca bebelușul tău să fie în centrul atenției ca niciodată și să se vorbească de el pe termen lung de acum încolo. Vrei ca el sau ea să fie în centrul atenției tuturor. Vrei ca localul să fie unul generos, iar evenimentul să „fure” din măreția nunților. 

Dacă petrecerea cu un număr mare de invitați este importantă pentru tine, atunci pregătește-te psihic, notează-ți cele mai grandioase idei și treci la organizarea botezului!

Ce contează la petrecerea de botez

O parte relaxantă a petrecerii botezului este cea în care realizezi cât de multe depind de tine și că nu totul este obligatoriu. Tu alegi exact elementele care vor fi prezente la eveniment și cât efort (fizic sau financiar) vrei să depui pentru ele. Despre ce este vorba?

 • Aranjamentele florale pot fi naturale, din plastic sau…inexistente. 
 • Poți avea clasicul DJ sau o formație care se ocupă doar de muzică ambientală.
 • Invitațiile pot fi în format fizic sau digitale.
 • Divertismentul poate însemna ursitoare, un candy bar generos sau un animator pentru copiii prezenți.
 • Poți organiza petrecerea sâmbăta sau duminica, atunci când ai șanse mai mari să găsești saloane libere.
 • Dacă restaurantul are o cameră pentru tine și bebe, ai scăpat de grija alăptării și a schimbării scutecului.

Petrecerea de botez, un moment de basm

Fie că are loc în timpul zilei sau seara, petrecerea de botez va fi memorabilă. Cu cât te organizezi mai în detaliu, cu atât te vei bucura de fiecare moment în care celebrezi creștinarea bebelușului tău. 

Păstrează o legătură strânsă cu nașii bebelușului, deoarece îți vor fi un ajutor de nădejde în organizarea botezului la biserică și a petrecerii. Nu uita să tratezi evenimentul ca pe un dar pe care ți-l faci ție și partenerului, în calitate de părinți!

Dacă vrei să ai parte de o petrecere de poveste, saloanele Seva Events au pregătite un design clasic, ferestre mari care aduc natura în spațiul tău, servicii impecabile și o mulțime de surprize plăcute. Hai să ne vizitezi!

Înapoi la BLOG
0732 421 880
info@sevaevents.ro