Cum alegi costumul mirelui

Acasă » Blog » Cum alegi costumul mirelui

Credeai că este greu să alegi o rochie de mireasă? Înseamnă că nu ai fost la cumpărături cu mirele. Pe tot parcursul anului bărbații nu prea au problema alegerii unei ținute așa că atunci când vine momentul cel mare presiunea este pe măsură. Pantalonii sunt prea scurți, umerii prea largi, culoarea aleasă nu se potrivește cu rochia viitoarei soții.

Drumul care duce spre costumul perfect pare pavat cu obstacole, așa că e bine să ne documentăm puțin înainte pentru a avea o experiență cât mai plăcută la cumpărături. Până la urmă și acesta este un eveniment în sine și îți va aduce zâmbetul pe buze când te gândești în spate, la ziua în care ai găsit costumul pentru nunta ta.

Ținuta mirelui este rafinată și se distinge prin detalii elegante, accesorii bine alese și culori specifice. Dacă vrei să mergi la sigur, alege o nuanță care se potrivește cu rochia miresei sau cu accesoriile acesteia. Evită culorile aprinse, griurile și bineînțeles albul.

Mai puțin înseamnă mai elegant

Costumul de mire este format dintr-un sacou, de regulă negru sau bleumarin, cămașă albă, pantaloni care au aceeași culoare ca și sacoul, papion sau cravată și pantofi negrii. Accesoriile sunt puține. Accentul se pune pe nasturii costumului și butonii de cămașă. Dacă îți dorești și un ceas, alege un model care nu iese în evidență. Mirele se va distinge de ceilalți invitații prin simplitate și eleganță.

Alege costumul cu o lună înainte de marele eveniment

Prin ținuta noastră arătăm cine suntem. Hainele sunt o afirmație a caracterului nostru. Astfel, la unul dintre cele mai importante evenimente din viața noastră, este important să alegem un costum care ne definește în totalitate. Nu aștepta până în ultimul moment. Alege un costum din timp ca să poți să te bucuri din plin de toate tradițiile și evenimentele ce urmează. Cumpărarea unui costum nu este o activitate făcută pe repede înainte, ci o adevărată bucurie. Așa vei arăta în ziua în care viața ta capătă alt sens.

Materialul face diferența

Alege materiale naturale și mate. Un costum lucios poate să nu arate prea bine în anumite momente, plus că este important să te simți confortabil. Mătasea este răcoroasă, iar bumbacul este mereu o alegere sigură.

Dacă ai găsit un costum care îți place mult, însă nu găsești măsura potrivită, nu uita că poți să îți faci unul pe comandă sau să apelezi la un croitor pentru al ajusta. Ai grijă să faci acest lucru cu aproximativ o lună înainte de nuntă ca să ai timp să verifici fiecare detaliu.

Încă se ține cont de asortare

Una dintre cele mai mari griji ale mirelui când vine vorba de costum este alegerea papionului sau a cravatei. Cum se asortează cu restul ținutei?Simplitatea este răspunsul. Cea mai potrivită culoare este aceeași ca și restul costumului. Pentru a face totuși o diferență, poți folosi texturi diferite. Alege un model delicat, imprimat în material, care va scoate cravata sau papionul din banalitate.

Pantofii sunt o altă mare problemă pentru viitorii domni. Aici stiliștii recomandă din nou simplitate. Pantofii negri se potrivesc și la un costum negru și la unul bleumarin. Este important să nu cumpărăm încălțăminte cu modele complicate și să alegem lac sau piele întoarsă.

Cel mai mult contează cum te simți

Cel mai important este să alegi un costum în care te simți bine și la care te vei uita cu drag și peste mulți ani. Nunta reprezintă un eveniment special din viața ta în cadrul căruia tu ești vedeta.

Înapoi la BLOG
0732 421 880
info@sevaevents.ro