Cum alegi rochia de mireasă potrivită pentru tine

Acasă » Blog » Cum alegi rochia de mireasă potrivită pentru tine

Rochia de mireasă este cea pe care o vei purta în cea mai importantă zi a vieții tale. Vei străluci în ea, îți vei aminti peste ani despre momentele când te-ai privit în oglindă. Este rochia pe care ai așteptat-o, iar acum a venit momentul să o alegi. Dar cum să faci să găsești acea rochie special făcută pentru tine?

Stabilește un buget

De la buget pleacă totul și astfel poți renunța ușor la opțiunile care nu se încadrează în planurile tale. Știi deja că acel buget va avea 4 cifre. Ce îți mai putem spune este că prețul mediu contra căruia poți găsi o rochie de calitate este între 2.000 și 4.000 lei. Desigur, există și opțiuni deasupra acestui prag, în funcție de dorințele și posibilitățile tale.

Odată ce ai ales bugetul, poți merge către case de modă cunoscute, magazine medii sau mici sau chiar producători independenți (cu precauțiile de rigoare).

Documentează-te, dar puțin

Te poți gândi dacă vrei rochii dintr-o bucată sau din două piese, lungi sau scurte, pe crinolină (și ce tip de crinolină) sau tul, cu sau fără trenă. Alegerea este mai ușoară dacă știi în mare ce vrei. Totuși, la fața locului poți experimenta alte opțiuni decât cele pe care le ai deja în minte, pentru că proba este cea mai grăitoare dovadă.  

De ce puțin? Pentru că îți cunoști deja forma corpului și îți vei da seama imediat ce probezi rochia dacă te avantajează. Dacă știi că accentul trebuie să pice pe decolteu, coapse sau brațe, deja știi ce modele să eviți.

Probează, probează, probează

Fie că o faci la târguri de profil sau în magazine, probează. Mult. Rezervă-ți câteva zile, fă programări și încearcă toate rochiile care ”îți fac cu ochiul”. Probează cel puțin un model tip sirenă, unul mulat, unul prințesă, crinoline mici sau mari.

Proba are cel mai mare cuvânt de spus. Vei simți că ai găsit rochia ideală atunci când o probezi și rămâi fără cuvinte.

Mergi la probă cu cineva

Alege o singură persoană apropiată care va avea onoarea să fie lângă tine într-un moment important, atunci când îți cauți rochia de mireasă. Acea persoană trebuie să fie una care nu critică abundent, te susține în ceea ce faci și îți poate spune fără ocolișuri o părere.

Acea persoană va fi confirmarea că ai găsit rochia perfectă, pentru că momentul va fi unul emoționant. În plus, vei avea o mulțumire în plus știind că nu doar ție ți se pare potrivit modelul rochiei.

Pune multe întrebări

Odată ce ai probat rochia și vrei să o comanzi, începe să pui întrebări. Despre crinolină, accesorii, materiale, curele, durată de execuție, în ce condiții se fac plata și retușurile. Întreabă orice îți vine în cap, inclusiv legat de greutatea rochiei, în caz că este una deranjantă.

Întrebările te ajută să eviți scenariile neplăcute care îți pot cauza probleme chiar înainte de nuntă.

Casă de piatră cu trenă!

Odată ce ai găsit rochia de mireasă perfectă, probabil că vei avea de așteptat circa 4 luni pentru execuție.

Îți recomandăm să ai încredere în executanții rochiei, deoarece sunt profesioniști într-ale deadline-urilor de nuntă. Și, dacă nu ai încredere, poți citi niște review-uri liniștitoare.

Înapoi la BLOG
0732 421 880
info@sevaevents.ro