Obiceiuri cu noroc sau ce să spargi la nuntă ca să-ți meargă bine

Acasă » Blog » Obiceiuri cu noroc sau ce să spargi la nuntă ca să-ți meargă bine

Momentul cel mare se apropie. Ai organizat totul în detaliu: rochia de mireasă arată ca-n povești, costumul de mire mai ceva ca al lui Ryan Reynolds, salonul de evenimente este departe de gălăgia orașului și are un aer aparte, iar invitațiile sunt trimise. Unde mai pui că ai reușit, cumva ca prin magie, să planifici aranjarea locurilor pentru invitați în așa fel încât soacra să stea departe de prietenii cu care ieși la club, dar totuși aproape de mătușa Coca, cea care povestește cu drag despre copilăria ta. Totul este absolut per-fect! 

Însă, undeva acolo, cu toate că superstițiile sunt departe de contemporan, probabil puse bine în sertarul bunicii, se instalează o mică teamă. După atâtea drumuri și agitație, ai reușit în sfârșit să organizezi totul în detaliu. Dar ceva ai uitat. Ce să fie oare?…. Karma! 

Acum este momentul să dai înapoi universului și să te porți impecabil cu cei din jur, dar și să te ferești de toate relele.

Așa că, suflecă mânecile și hai să mai pui ceva pe lista pentru nuntă: tradițiile cu noroc.

Obiceiuri care îți aduc noroc la nuntă (și după) 

Da… Nimeni nu crede cu adevărat în ele, dar totuși nunta se numără printre cele mai importante evenimente din viață, așa că de ce să riști? Gonește toate pisicile negre, scuipă în sân și jură pe roșu că o să te distrezi cu toți invitații. 

Mâncare cu consecințe asupra căsniciei

Noi credem în sarmalele norocoase și profețiile ciorbei de burtă, dar cum ne-am propus să nu călcăm stramb, e înțelept să respectăm TOATE tradițiile. 

Ai mâncat vreodată greieri?… Nu? Poate ar trebui. Se spune că dacă îi prăjești bine, au un gust acceptabil și aduc noroc și fertilitate. Promitem să te susținem în această aventură culinară. Nu trebuie să îi împarți cu noi, e nunta ta. Insistăm chiar. Mexicanii sunt responsabili pentru acest obicei, poate vor ei să guste.

Pentru încă puțină fertilitate, dar și ceva noroc, se consumă pește în seara nunții. Această tradiție este întâlnită în mai multe culturi și vine la pachet cu pui, curcan și rață pentru că prea multă carne nu există. 

Deja te simți mai norocos? Nu? E în regulă, lista e lungă. Îți sugerăm să cumperi un bilet la loto după ce parcurgi toate tradițiile. 

Te-au supărat organizatorii? Sparge-le farfuriile!  

Pentru români, mari iubitori de veselă bună, această tradiție grecească poate să fie chiar revoltătoare. Farfuriile bune se țin în dulap pentru ocazii speciale, deci cum adică să dai cu ele de pământ? Dar dacă vrei să spargi ghinionul, dai… Bine că nu ai organizat nunta acasă.

Copaci pentru o căsnicie fericită

Se spune că mirii trebuie să planteze un copac imediat după nuntă ca să le meargă bine. Acesta va simboliza căsnicia lor, la început firavă, iar în timp puternică și cu rădăcini adânci. Acum sigur nu uiți să îl uzi. Nu știm ce se întâmplă dacă se usucă, dar credem că este posibil să ai nevoie de un avocat specializat în divorțuri dacă nu ai grijă de el.

Un păianjen în rochia de mireasă, tot pentru noroc

În Anglia, miresele se bucură atunci când au păianjeni prin rochie. Se spune că această întâlnire va aduce prosperitate în căsnicie sau un țipăt ascuțit urmat de „Un păianjen!!! Ia-l de aici!”. În funcție de preferințele personale, se poate alege o mușcătură sau ghinion toată viața.

Noroc natural

Una peste alta, se spune că norocul ți-l faci singur. Așa că, zâmbetul pe buze și să înceapă petrecerea! Cu greieri sau fără, nici nu contează. Important este să nu iei lucrurile prea în serios și să te bucuri cu adevărat de viață. 

Înapoi la BLOG
0732 421 880
info@sevaevents.ro