Biblioteci virtuale de vizitat cât stăm acasă

Acasă » Blog » Biblioteci virtuale de vizitat cât stăm acasă

Pentru toți iubitorii de cărți am pregătit un articol cu unele dintre cele mai spectaculoase biblioteci virtuale pentru a vă ocupa timpul petrecut în casă.

Unele dintre cele mai frumoase arhitecturi ale lumii se găsesc în biblioteci – lucru care ne permite să ne bucurăm de imagini spectaculoase ale acestora. Chiar dacă nu le putem vizita  personal, putem însă să explorăm caracteristicile fiecărei arhitecturi online.

  • Biblioteca Parlamentului (Ottawa, Canada) – Această bibliotecă este foarte simbolică și apare pe bancnota de zece dolari a Canadei. Biblioteca este supravegheată de către bibliotecarul parlamentar al Canadei și de un asistent bibliotecar.
  • Biblioteca Mansueto (Universitatea din Chicago) – este cea mai nouă bibliotecă a Universității din Chicago, numită după elevii Joe și Rika Mansueto. Biblioteca are o capacitate de 3,5 milioane de volume amplasate sub o cupolă ovală. A fost proiectată de către arhitectul Helmut Jahn. În acest videoclip, poți explora sala de lectură, dar și cum cărțile sunt preluate de către brațele robotice.
  • Biblioteca publică din New York – filiala principală a Bibliotecii Publice din New York – un reper istoric național al Statelor Unite – este una dintre cele mai iubite clădiri din New York. Prin acest tur virtual ai ocazia să  descoperi toate detaliile ascunse.
  • Biblioteca Congresului (Washington, D.C.) – este cea mai mare bibliotecă din lume ce conține în jur de 30 de milioane de cărți. Ea este de fapt biblioteca națională a Statelor Unite ale Americii.  Colecțiile cartografice ale bibliotecii includ o gamă largă de hărți care înfățișează de la clădiri individuale, până la vederea panoramică a marilor zone urbane.
  • Biblioteca Bodleian (Universitatea din Oxford) – este principala bibliotecă de cercetare a Universității din Oxford și este una dintre cele mai vechi biblioteci din Europa. Conține peste 12 milioane de articole și este a doua cea mai mare bibliotecă din Marea Britanie, după Biblioteca Britanică. Dacă ești fan Harry Potter, suntem siguri că ai recunoscut peisajul din seria de filme.
  • Biblioteca publică din Seattle – Multe dintre bibliotecile publice din Seattle sunt lucrări notabile de arhitectură. Ele reflectă estetica mai multor perioade foarte diferite. În 2007, clădirea a fost clasată pe locul 108 pe lista Institutului American de Arhitecți (AIA) din cele 150 de structuri preferate ale americanilor. Biblioteca Centrală din Seattle reflectă perfect arhitectura postmodernă.
  • Biblioteca Vaticanului (Orașul Vatican, Roma, Italia) – a fost înființată oficial în anul 1475, numărându-se printre cele mai vechi biblioteci din lume.  Ea conține una dintre cele mai semnificative colecții de texte istorice. Biblioteca Vaticanului este o bibliotecă de cercetare pentru istorie, drept, filozofie, știință și teologie. Aici poți explora versiunile digitale ale unora dintre cele 80.000 de manuscrise ale Vaticanului.
  • Biblioteca Vasconcelos (Mexico City, Mexic) – a fost proiectată de arhitecții mexicani Alberto Kalach și Juan Palomar fiind decorată de mai multe sculpturi ale artiștilor mexicani, printre care Ballena (balena) a lui Gabriel Orozco, situată proeminent în centrul clădirii.

https://www.archdaily.com/98584/vasconcelos-library-alberto-kalach

Înapoi la BLOG
0732 421 880
info@sevaevents.ro